Biološko dinamično kmetovanje

V sodelovanju z biodinamičnim društvom Ajda Štajerska, smo pripravili nasvet za uporabo in prepoznavanje njivske preslice.

************************

Svetovalci Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje smo jeseni 2015 obiskali Demeter kmetijo Agrilatina v Italiji (170 hektarjev: govedoreja, sadjarstvo, pridelava zelenjave) in izvedeli veliko zanimivega. Če vas zanima, kliknite tukaj.
Ogledate si lahko tudi dva prospekta kmetije, v enem je predstavljena batata.

************************

Jeseni 2016 smo obiskali Demeter kmetijo Rengoldshausen v Nemčiji, 210 hektarjev reja govedi, pridelava zelenjave, reja perutnine, vzgoja svetlobnega korena.... Če vas zanima več, si tukaj oglejte številne fotografije in zapis.
Če vas zanimajo njihovi promocijski materiali, pa kliknite na posamezne besede: prospekt kmetije, prospekt za zelene zabojčkerazglednice s teksti in naslovom ene od Demeter sadjarskih kmetij v bližini, letak za dozivetje na kmetiji za otroke, prospekt kmetije Andreashof s predstavitvijo svetlobnega korena.

********

Če vas zanima kako si lahko uredite zaboj za skladiščenje preparata 500 oziroma 500P, si lahko pogledate napotke in fotografije s klikom na to povezavo.

 

****************

Vabimo vas na srečanja krožka za biološko-dinamično kmetovanje , ki bodo vsak drugi četrtek v mesecu, od 9.00 do 10.30 v sejni sobi občine Tabor. Več informacij pri Maji Klemen Cokan, maja.klemencokan@ce.kgzs.si .