Peka kruha, potic, peciva in testenin

30-urni tečaj

Želite spoznati pogoje za priglasitev peke kot dopolnilne dejavnosti na kmetiji, dobiti napotke pri ureditvi prostorov in spoznati osnove dobre higienske prakse? Bi se radi naučili  priprave različnih vrst testa, nadevov, oblikovanja in peke v krušni peči?

Na tečaju boste poleg naštetega spoznali tudi zakonitosti priprave izdelkov za trg, pakiranje in označevanje, oblikovanje cen in načine uspešnega trženja in komuniciranja s kupci. Peko kruha, potic, peciva in izdelavo testenin kot dopolnilno dejavnost pa boste spoznali tudi pri ogledu primerov dobrih praks, ko bomo na koncu tečaja obiskali  kmetije, ki se s to dejavnostjo že uspešno ukvarjajo.

Vsebine tečaja so povzete po katalogu znanj in spretnosti za nacionalno poklicno kvalifikacijo  izdelovalec-kruha, potic, testenin in peciva.

Kdaj?
Tečaji potekajo zlasti v zimskem času (od novembra do marca) na osnovi predhodnih prijav.

Kje?
Kraj izvedbe prilagodimo skupini.

Prijave
Prijavite se pri svetovalki za kmečko družino in razvoj dopolnilnih dejavnosti na kmetiji.

1. Vabilo in program za 30 urni tečaj Peke kruha, potic, peciva,  in izdelave testenin. Prijava je možna do 30.11.2017. Pričetek tečaja 4.12.2017.