Predelava mesa

30-urni tečaj
Predelava mesa kot dopolnilna dejavnost na kmetiji

Se na vaši kmetiji zanimate za prodajo svežega mesa ali predelavo mesa v mesne izdelke? Želite spoznati zakonske pogoje za priglasitev predelave živil živalskega izvora  kot dopolnilne dejavnosti na kmetiji, dobiti napotke pri ureditvi prostorov in spoznati osnove dobre higienske prakse? 

Poleg naštetega se boste na tečaju naučili tudi pravilnega razseka klavne polovice, oblikovanja kosov, primernega nasoljevanja, izdelave različnih vrst mesnih izdelkov (klobase, salame) in spoznali zakonitosti prekajevanja, sušenja in zorenja izdelkov. Posebna pozornost bo namenjena pripravi izdelkov za trg, pakiranju in označevanju, oblikovanju cen in načinom uspešnega trženja in komuniciranja s kupci.

Predelavo mesa kot dopolnilno dejavnost pa boste spoznali tudi pri ogledu primerov dobrih praks, ko bomo na koncu tečaja obiskali  kmetije, ki se s to dejavnostjo že uspešno ukvarjajo.

Vsebine tečaja so povzete po katalogu znanj in spretnosti za nacionalno poklicno kvalifikacijo  predelovalec-ka mesa.

Kdaj?
Tečaji potekajo zlasti v zimskem času (od novembra do marca) na osnovi predhodnih prijav.

Kje?
Kraj izvedbe prilagodimo skupini.

Prijave
Prijavite se pri svetovalki za kmečko družino in razvoj dopolnilnih dejavnosti na kmetiji.