Predelava sadja

30-urni tečaj
Predelava sadja kot dopolnilna dejavnost na kmetiji

Ste kdaj razmišljali, da bi viške sadja iz vašega sadovnjaka  predelali in na trg ponudili  kakovosten sok, kis, žganje, sadno vino,  suho sadje, marmelado ali kompot?

Želite spoznati zakonske pogoje za priglasitev predelave sadja kot dopolnilne dejavnosti na kmetiji, dobiti nasvete pri ureditvi prostorov in spoznati osnove dobre higienske prakse?
 
Poleg naštetega boste na tečaju dobili tudi  številne praktične napotke pri žganjekuhi, pripravi soka, sadnega vina in sadnih shrankov, ki vam bodo pomagali odpraviti marsikatero napako pri predelavi.  Posebna pozornost bo namenjena tudi pripravi izdelkov za trg, pakiranju in označevanju, oblikovanju cen in načinom uspešnega trženja in komuniciranja s kupci.

Predelavo sadja kot dopolnilno dejavnost pa boste spoznali tudi pri ogledu primerov dobrih praks, ko bomo na koncu tečaja obiskali  kmetije, ki se s to dejavnostjo že uspešno ukvarjajo.

Vsebine tečaja so povzete po katalogu znanj in spretnosti za nacionalno poklicno kvalifikacijo  predelovalec-ka sadja.

Kdaj?
Tečaji potekajo zlasti v jesenskem in zimskem času (od septembra do marca) na osnovi predhodnih prijav.

Kje?
Kraj izvedbe prilagodimo skupini.

Prijave
Prijavite se pri svetovalki za kmečko družino in razvoj dopolnilnih dejavnosti na kmetiji.