Jemanje vzorcev tal in rastlin za N min analizo

Jemanje vzorcev tal in rastlin za N min analizo

Živinoreja, Travništvo in pašništvo, Poljedelstvo  | 
foto: Tatjana Pevec - pravilno odvzeti vzorci za Nmin test

foto: Tatjana Pevec - pravilno odvzeti vzorci za Nmin test

Pozivamo vse pridelovalce poljščin in zelenjave, da pred dognojevanji kmetijskih kultur (koruza, hmelj, žita, zelenjadnice…) tudi v letošnjem letu 2021 (maja in junija) opravite hitre nitratne teste (Nmin test) ter tako poljščine in zelenjadnice dognojujete v skladu z dejanskimi potrebami po dušiku.

Ključne besede: Vzorci tal, vzorci rastlin, N min analiza

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vsi vključeni v program KOPOP v operaciji Poljedelstvo in zelenjadarstvo (POZ) ter Hmeljarstvo (HML), za izpolnjevanje obvezne zahteve po izvajanju N-min testov opravite pred letošnjimi dognojevanji ozimnih in jarih žit, koruze, krompirja, oljnih buč, hmelja in zelenjave N-min analizo. Število analiz N-min je odvisno od obsega (ha) vseh vaših njivskih površin.

Obveznosti izvajanja dognojevanja na osnovi analize dušika z rastlinskimi in talnimi testi imajo vsi, ki so vključeni v kontrolo integrirane pridelave poljščin in zelenjave na najmanj 10 % njiv.

Prav tako morate tudi vsi, ki kmetujete na najožjih vodovarstvenih območjih Celje in Žalec; Šmartno ob Paki, Polzela, Braslovče in Slovenj Gradec, okopavine (npr. koruzo) dognojevati z mineralnimi gnojili, ki vsebujejo dušik samo na osnovi hitrega talnega Nmin testa.

Več preberite v prilogi.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Posebna ponudba 54. sejem MOS

15. 09. 2021 ob 09:00 - 19. 09. 2021 do 18:00

Celje

Tudi letos vam Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije v sodelovanju z organizatorjem sejma Celjskim sejmom ponuja možnost cenejšega nastopa na sejmu MOS v Celju, ki naj bi bil letos od 15. do 19. septembra 2021  na celjskem sejmišču.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri