Kaj moram nujno vedeti pri spravilu pridelkov zelenjave?

Kaj moram nujno vedeti pri spravilu pridelkov zelenjave?

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
V letu 2023 bo shranjevati čebulo poseben izziv, Foto IGŠ 2023

V letu 2023 bo shranjevati čebulo poseben izziv, Foto IGŠ 2023

Kateri so ključni dejavniki za dobro in kakovostno skladiščenje svežih pridelkov zelenjave, ali je kakšna vrsta zelenjave še posebej občutljiva za nepravočasno spravilo ter kdaj in kako spraviti sveže pridelke različnih vrst zelenjave za ohranjanje čim višje kakovosti za dolgotrajno shranjevanje  v zimski čas.

Ključne besede: Shranjevanje, skladiščni pogoji, pridelki, zelenjava, temperatura, tehnološka zrelost, relativna zračna vlaga

Specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot pri KGZS Zavodu Celje v kmetijskih nasvetih na VTV spregovori o ključnih dejavnikih za dobro, kakovostno in dolgotrajno skladiščenje svežih pridelkov zelenjave. Spregovori o načinih in pogojih shranjevanja sveže zelenjave za jesensko zimski čas. Več najdete tukaj 

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.