Pravilna priprava kislega zelja in kisle repe

Pravilna priprava kislega zelja in kisle repe

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
foto: Igor Škerbot

foto: Igor Škerbot

Kislo zelje in kisla repa sta za človeka vir nepogrešljivih snovi, še posebej v času, ko potrebujemo veliko vitaminov in mineralov za krepitev imunskega sistema. Dobro je, da za pripravo kakovostnega kislega zelja in repe upoštevate vse napotke od pridelave do procesov predelave.   

Ključne besede: Kislo zelje, kisla repa, zelje, repa, kisanje, ribanje, soljenje, tlačenje

 

 

 

 

 

V kmetijskih nasvetih svetovalca specialista Igorja Škerbota na VTV lahko prisluhnete nasvetom o tem, kako pravilno pripraviti kakovostno kislo zelje in repo. Poudarki so na izboru surovin, ribanju, soljenju in oskrbi kisane mase od začetkov kisanja in po tem, ko se zelje in repa skisata.

Več in podrobneje si oglejte na posnetku.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!