20 let Združenja predelovalcev mesa na kmetijah

20 let Združenja predelovalcev mesa na kmetijah

Kmetijstvo, Dopolnilne dejavnosti  | 

Srečanje članov Združenja predelovalcev mesa

Člani Združenja predelovalcev mesa na kmetijah so se ob 20 letnici delovanja  srečali na kmetiji Čunkodar na območju Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje.

Ključne besede: Predelava mesa, združenje predelovalcev mesa na kmetijah, srečanje ob 20 letnici delovanja

20 let Združenja predelovalcev mesa na kmetijah

Pred 20 leti so predelovalci mesa na kmetijah  začutili potrebo, da se med sabo povežejo v združenje, ki bo zastopalo njihove interese. Tako so z gospodom Francem Pribožičem na čelu,  začeli graditi temelje današnji predelavi mesa na kmetijah. Predvsem je bilo potrebno vložiti  zelo veliko naporov v pripravo in spremembo  zakonodaje, ki je takrat onemogočala predelavo mesa na kmetiji. Vseskozi pa  člani čutijo potrebo po povezovanju, skupni promociji,  pridobivanju novih znanj  in izmenjavi informacij in izkušenj. Zavedajo se,  da lahko z optimiziranjem predelave in dvigom kakovosti mesnin,   povečajo dodano vrednost ter  s tem  izboljšajo finančni položaj na kmetiji.

Kmetije so se v teh  letih soočale z izzivi, spremembami in priložnostmi, a skozi vse to so dokazale, da znajo vztrajati, sodelovati in kmetovati, oziroma predelovati hrano s spoštljivim in odgovornim odnosom do živali.

Ob jubileju so se srečali na kmetiji Čunkodar in se v pozdravnih nagovorih spomnili posameznikov, ki so pomagali pri ustanovitvi združenja in tistih, ki   s strokovnim znanjem  nudijo dragoceno podporo, spodbudo in usmeritev,  ki omogoča razvijati predelavo mesa na slovenskih kmetijah in graditi zaupanje potrošnikov.

Posebno zahvalo in hvaležnost pa so izrekli tudi kmetijski svetovalki, specialistki za predelavo mesa za  območje celotne Slovenije s KGZS Zavoda Celje, Ireni Kos.

Predelovalci mesa si med sabo radi izmenjajo izkušnje in znanje, saj se zavedajo, da  postajajo tako močnejši in verjamem. Verjamem, da bo  tudi prihodnost temeljila na  kakovosti,  zaupanju in povezovanju članov.

 

                    

S prepletom besed je skozi dve desetletji delovanja popeljal Janez Golob                          Aktualni predsednik Anton Krek in svetovalka specialistka za predelavo mesa Irena Kos

Nazaj

Prihajajoči dogodki