20 let Združenja predelovalcev mesa na kmetijah
Kmetijstvo, Dopolnilne dejavnosti |
Srečanje članov Združenja predelovalcev mesa
Člani Združenja predelovalcev mesa na kmetijah so se ob 20 letnici delovanja srečali na kmetiji Čunkodar na območju Kmetijsko gozdarskega zavoda Celje.
Ključne besede: Predelava mesa, združenje predelovalcev mesa na kmetijah, srečanje ob 20 letnici delovanja
20 let Združenja predelovalcev mesa na kmetijah
Pred 20 leti so predelovalci mesa na kmetijah začutili potrebo, da se med sabo povežejo v združenje, ki bo zastopalo njihove interese. Tako so z gospodom Francem Pribožičem na čelu, začeli graditi temelje današnji predelavi mesa na kmetijah. Predvsem je bilo potrebno vložiti zelo veliko naporov v pripravo in spremembo zakonodaje, ki je takrat onemogočala predelavo mesa na kmetiji. Vseskozi pa člani čutijo potrebo po povezovanju, skupni promociji, pridobivanju novih znanj in izmenjavi informacij in izkušenj. Zavedajo se, da lahko z optimiziranjem predelave in dvigom kakovosti mesnin, povečajo dodano vrednost ter s tem izboljšajo finančni položaj na kmetiji.
Kmetije so se v teh letih soočale z izzivi, spremembami in priložnostmi, a skozi vse to so dokazale, da znajo vztrajati, sodelovati in kmetovati, oziroma predelovati hrano s spoštljivim in odgovornim odnosom do živali.
Ob jubileju so se srečali na kmetiji Čunkodar in se v pozdravnih nagovorih spomnili posameznikov, ki so pomagali pri ustanovitvi združenja in tistih, ki s strokovnim znanjem nudijo dragoceno podporo, spodbudo in usmeritev, ki omogoča razvijati predelavo mesa na slovenskih kmetijah in graditi zaupanje potrošnikov.
Posebno zahvalo in hvaležnost pa so izrekli tudi kmetijski svetovalki, specialistki za predelavo mesa za območje celotne Slovenije s KGZS Zavoda Celje, Ireni Kos.
Predelovalci mesa si med sabo radi izmenjajo izkušnje in znanje, saj se zavedajo, da postajajo tako močnejši in verjamem. Verjamem, da bo tudi prihodnost temeljila na kakovosti, zaupanju in povezovanju članov.