Ali motovilec posejati ali saditi sadike

Ali motovilec posejati ali saditi sadike

Kmetijstvo, Poljedelstvo  | 
Foto: Igor Škerbot, sadike motovilca

Foto: Igor Škerbot, sadike motovilca

Ob koncu poletja nastopi čas za pridelavo  jesensko zimske zelenjave. Med njo vsekakor štejemo motovilec, ki ga lahko sejemo tudi še septembra in oktobra. Zasnovati primeren posevek z direktno setvijo semen v tla je pogosto povezan s pregostim posevkom, tudi zato se uveljavlja način sajenja prej vzgojenih sadik motovilca s koreninsko grudo. V prispevku je predstavljena izbor sort, časa setve oziroma sajenja, uporaba motovilca in  primerjava klasičnega načina zasnove s setvijo semen direktno v tla s sistemom sajenja sadik motovilca s koreninsko grudo z namenom pridelave vse tja do zgodnje pomladi

Ključne besede: Motovilec, sadike, čas setve, čas sajenja, sorte

 

 

Specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot pri KGZS - Zavodu CE v kmetijskih nasvetih na VTV v prispevku svetuje o pridelavi motovilca iz sadik s koreninsko grudo. Svetuje kdaj, kako in v kakšna tla ga posejani oziroma posaditi, da ga bomo uspešno pridelovali vse tja do naslednje pomladi, bodisi ljubiteljski vrtnarji, kot tudi profesionalni pridelovalci, kjer je uporaba sadik motovilca s koreninsko grudo bolj pogost način pridelave.

 Zato da bo svež motovilec redno v vaših skledah tudi pozimi, vas vabimo k ogledu posnetka.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Perutnarstvo , Dopolnilne dejavnosti , Trženje in promocija

Vabilo na strokovno srečanje v perutninarstvu

12. 10. 2022 ob 08:30

Območje KGZS Zavoda Ptuj

Vabimo vas na strokovno srečanje s področja zootehnika - perutninarstvo, ki je organizirano v okviru podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja PRP Slovenije 2014-2022.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri