DAN ŽIT 2021 na KGZS Zavodu Celje

DAN ŽIT 2021 na KGZS Zavodu Celje

Poljedelstvo, Varstvo rastlin, Ekološko kmetijstvo  | 
Klasje pšenice, Foto Igor Škerbot 2021

Klasje pšenice, Foto Igor Škerbot 2021

Na poljih kmetije Grobelnik  iz Galicije pri Žalcu smo v jeseni 2020 posejali različne sorte ozimne pšenice in ozimnega ječmena. Sezona pridelave žit se hitro bliža svojemu koncu – žetvi. Posevki žit so kljub mokri zimi  in pomladi v dobri kondiciji, zato vam jih pred žetvijo predstavimo in se pogovorimo o posebnostih letošnje pridelave ozimnih žit.

Ključne besede: dan žit, ozimni ječmen, ozimna pšenica, preskus sort

 

 

 

 

Z namenom predstavitve vseh v preskus vključenih sort ozimne pšenice in ozimnega ječmena, pripravljamo ogled preskusa v petek 18. junija 2021 v Veliki Pirešici na poljih kmetije Grobelnik.

Vabimo vas, da se nam pri vodenem ogledu pridružite. Začenjamo na polju s PŠENICO. Več in podrobneje o poteku dogodka lahko preberete v VABILU.

 

Navodila za pot do poskusnega polja:

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Storitvene dejavnosti

Vabljeni Predstavitev bivanja starejših na kmetiji

24. 06. 2021 ob 10:00

Kmetija Grobelnik, Podvrh 39, Zabukovje...

Bivanje starejših na kmetiji je nova oblika zagotavljanja namestitve starejših oseb v domačem okolju. Gre za način celodnevne ali dnevne namestitve za tiste, ki želijo z različnimi aktivnostmi na podeželju zapolniti jesen življenja. Na drugi strani pa je odlična poslovna priložnost za kmetije, ki lahko z novo dopolnilno dejavnostjo pridobivajo dodatni prihodek. Še posebej je primerna za kmetije, katerih člani imajo veščine in sposobnosti dela s starejšimi, ranljivejšimi in znajo animirati starejše z aktivnostmi iz vsakdanjika na kmetiji.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri