Dognojevanje ozimnih žit je pomembno kljub naraščanju cen gnojil

Dognojevanje ozimnih žit je pomembno kljub naraščanju cen gnojil

Kmetijstvo, Poljedelstvo  | 
Foto: Igor Škerbot

Foto: Igor Škerbot

Kdaj, zakaj in koliko spomladi dognojiti posevke ozimnih žit z dušikom je aktualna vsebina v zgodnji pomladi. Pridelovalce zato v nasvetu opominjamo na pomen prvih dognojevanj z dušikom in svetujemo natančnost in doslednost  tudi v letošnjih, specifičnih pogojih, ko imajo gnojila visoko ceno. Svetujemo vam, da ne izpuščajte prvih dognojevanj ter z nasvetom usmerjamo v uporabo še drugih možnih pripomočkov v pridelavi, ki bodo pridelovalcem pomagala pri uspešni pridelavi zlatega zrnja. 

Ključne besede: Prvo dognojevanje, žita, gnojila

  

 

Letošnji specifični pogoji v pridelavi ozimnih žit, kjer vremenske in talne razmere trenutno niso optimalne zahtevajo še posebej natančno upoštevanje agrotehnoloških ukrepov v pridelavi ozimin. V negotovih razmerah na trgu z žiti, ki se obetajo v letošnji letini je zato potrebno natančno in dosledno izvajanje tehnologije pridelave žit. V tem času so odločilna in na vrsti prva dognojevanje posevkov z dušikom, ki naj ne izostanejo kljub naraščanju cen gnojil. Zato smo se poljedelski strokovnjaki pri Strokovni skupini za poljedelstvo odločili in pripravili strokovni nasvet.

Več tukaj.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.