Ekološko kmetovanje in mladi prevzemniki

Ekološko kmetovanje in mladi prevzemniki

Kmetijstvo, Živinoreja, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
Ekološko kmetovanje in mladi prevzemniki

V objektiv smo ujeli tri mlade ekološke kmete, ki nam predstavijo svoje poglede in izkušnje.      

Ključne besede: Ekološko kmetovanje, mladi prevzemnik, vzreja piščancev, zakol in prodaja piščancev, ekološka zelenjava, zeleno gnojenje, blagovna znamka za eko piščančje meso

 

 

 

  

Oglejte si dva videoposnetka, v katerih se vam predstavijo trije mladi kmetje.

Rok Zdolšek s kmetije pri Ponikvi nadaljuje 20-letno tradicijo ekološkega kmetovanja. Klemen Grilc s kmetije Jeglijenk in Primož Kobold s kmetije Kurnik pa predstavita njuno izjemno zanimivo sodelovanje pri vzreji ekoloških piščancev in prodajo pod blagovno znamko Z dežele kralja Matjaža.

 V uvodu videoposnetka Z dežele kralja Matjaža predstavi ekološko kmetovanje v Sloveniji Mitja Zupančič, svetovalec specialist za to področje.

Posnetka sta nastala v sodelovanju z Zvezo slovenske podeželske mladine in sta bila predvajana na webinarju na temo ekološkega kmetovanja.

 

 

 

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!