Kako in kdaj načrtovati pridelavo zelenjave?

Kako in kdaj načrtovati pridelavo zelenjave?

Kmetijstvo, Poljedelstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
Posevek solate iz kakovostnih solatnih sadik, Foto IGŠ 2022

Posevek solate iz kakovostnih solatnih sadik, Foto IGŠ 2022

Pozimi, kmalu po koncu pretekle pridelovalne zelenjadarske sezone je že čas, da začnemo z načrtovanjem nove pridelave zelenjave v vrtu, rastlinjaku ali na večjih, profesionalnih površinah namenjenih za tržno pridelavo zelenjave. V zimskem času je čas za pripravo gnojilnih načrtov na osnovi analiz tal, za sestavo zelenjadarskega kolobarja, pregled zalog semen, gnojil ter za dodatno izobraževanje.

Ključne besede: Načrt, kolobar, analiza tal, gnojilni načrt, izobraževanje, semena, sadike, obdelava tal

 

 

 

Specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot pri KGZS Zavodu Celje v januarskih kmetijskih nasvetih na VTV v prispevku svetuje o tem, kako in kdaj načrtovati pridelavo zelenjave v vrtu in pri profesionalnih pridelovalcih, kdaj začeti s pripravo novega kolobarnega načrta pridelave, kdaj vzorčiti tla za analizo, zakaj je pomemben gnojilni načrt ter zakaj in kje se v zimskem času vrtnarsko izobraževati in iskati nova in dodatna znanja ter izkušnje pri kmetijskih svetovalcih za novo pridelovalno sezono.    

Več najdete v prispevku: 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.