Motovilec iz sadik s koreninsko grudo

Motovilec iz sadik s koreninsko grudo

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
foto: Igor Škerbot

foto: Igor Škerbot

Manj pogost način zasnove posevka motovilca je iz vzgojenih sadik s koreninsko grudo. V jeseni, ko se dan vidno krajša, je uporaba takšnih sadik motovilca najboljša rešitev za zasnovo posevkov v rastlinjakih, tudi na prostem. V članku  več in podrobneje o sistemu sajenja sadik motovilca z namenom pridelovati  ga vse tja do zgodnje pomladi.

Ključne besede: Motovilec, sadike, koreninska gruda, čas sajenja, rastlinjak

 

 

 

 

Specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot pri KGZS - Zavodu CE v članku piše o pridelavi motovilca iz sadik s koreninsko grudo, o tem kdaj sejati in saditi, kako zasnovati posevek, katero sorto izbrati in kje ga pridelovati, glede na to, da je pred nami jesen in zima.

Za uspešno pridelavo vse tja do naslednje pomladi je uporaba sadik motovilca s koreninsko grudo vedno bolj pogost način pridelave. Več najdete v članku.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

08. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri