Nacionalna poklicna kvalifikacija (NPK)

Nacionalna poklicna kvalifikacija (NPK)

Kmetijstvo, Izobraževanja  | 
Nacionalna poklicna kvalifikacija (NPK)

Še je možnost, da si v letošnji pomladi pridobite poklicno usposobljenost za eno od kmetijskih Nacionalnih poklicnih kvalifikacij (NPK) ali NPK s področja predelav na tradicionalen način.

Ključne besede: NPK

 

 

 

 

 

Na Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije so trenutno odprti razpisi in s tem možnost za pridobitev NPK za vse kandidate, ki razmišljate o pridobitvi NPK kot eni od možnosti za dokazovanje ustrezne izobrazbe oz. ustrezne poklicen usposobljenosti.

Prva preverjanja in potrjevanja so se že začela izvajati v začetku aprila, sedaj pa imamo odprte razpise za komisije, ki bodo 15. in 16. maja za vse 4 NPK s področja živilstva (predelav na tradicionalen način) in za 5 NPK iz področja kmetijstva in sicer iz osnovnih kmetijskih dejavnosti: NPK Živinorejec, poljedelec, zelenjadar, sadja in vinogradnik. Vloge sprejemamo še do 8. oz. 9. maja 2024.

Kot edini izvajalec v Sloveniji za NPK Oljkar/ oljkarka pa imamo sedaj prvič odprto in razpisano tudi komsijo za NPK oljkar/ oljkarka, za to komisijo vloge sprejemamo do 13. maja 2024.

Do sedaj nam je še vsa leta uspelo zagotoviti, da so vsi kandidati, ki so se pravočasno prijavili in oddali svojo mapo z vsemi dokazili - še posebej pomembna so dokazila o izpolnjevanju vstopnih pogojev - tudi pridobili enega od želenih NPK.

Svetujemo vam, da s pripravo dokumentacije, dokazil in oddajo mape za pridobitev NPK ne odlašate, ampak jo pripravite in pošljete čimprej.

Informacije o postopku pridobitve NPK lahko dobite na naši spletni strani: https://www.kgzs.si/kgzs/kmetijsko-svetovanje/usposabljanja/nacionalne-poklicne-kvalifikacije

Za vse dodatne informacije in pojasnila se lahko obrnete na kmetijske svetovalce na vašem območju, svetovalce na Kmetijsko gozdarskih zavodih in tudi na zbornični urad Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije. Svetovalci za NPK, ki jih imamo na območju cele Slovenije preko 30, vam bodo tudi pomagali pri pripravi osebne zbirne mape.

 

Pripravila: Marinka Korošec, KGZS

Nazaj

Prihajajoči dogodki