Nagrade EU za prispevek k odličnosti v ekološki vrednostni verigi

Nagrade EU za prispevek k odličnosti v ekološki vrednostni verigi

Kmetijstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
Opraševanje pomembno za dober pridelek tudi na ekološki kmetiji;   Foto: Mitja Zupančič

Opraševanje pomembno za dober pridelek tudi na ekološki kmetiji; Foto: Mitja Zupančič

Akcijski načrt razvoja ekološkega kmetovanja v EU vključuje uvedbo letnih nagrad, ki priznavajo odličnost v ekološki vrednostni verigi. Njihov cilj je nagraditi najboljše in najbolj inovativne akterje v ekološki verigi ter prispevati k zmanjšanju vpliva kmetijstva na okolje in podnebje ter k uresničevanju strategije EU za biotsko raznovrstnost in strategije „od vil do vilic“. Te nagrade bodo prvič podeljene leta 2022.

Ključne besede: Nagrade EU za ekološko kmetijstvo

 

 

 

Shemo ekoloških nagrad EU sestavlja sedem kategorij in osem nagrad. Pomenijo priznanje različnim akterjem vzdolž ekološke vrednostne verige, ki so razvili odličen, inovativen, trajnosten in navdihujoč projekt, ki prinaša resnično dodano vrednost za ekološko pridelavo in porabo. Nagrade bodo podeljene v 7 kategorijah: kategorija 1: najboljša ekološka kmetovalka in najboljši ekološki kmetovalec, kategorija 2: najboljša ekološka regija, kategorija 3: najboljše ekološko mesto, kategorija 4: najboljša ekoregija, kategorija 5: najboljše ekološko malo ali srednje podjetje, kategorija 6: najboljši trgovec z ekološko hrano na drobno in kategorija 7: najboljša ekološka restavracija.

Na povezavi Ekološke nagrade EU | Evropska komisija (europa.eu) najdete spletne prijavne obrazce, ki so na voljo od 25. marca 2022, do 8. junija 2022. Poleg tega so na navedeni povezavi  objavljene tudi vse podrobnosti glede prijave oziroma sodelovanja v posameznih navedenih kategorijah

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.