Največ odpadne hrane nastane v gospodinjstvih

Največ odpadne hrane nastane v gospodinjstvih

Kmetijstvo, Poljedelstvo, Zelenjadarstvo, Sadjarstvo, Ekološko kmetijstvo, Dopolnilne dejavnosti  | 

Odpadna hrana (vir: nasasuperhrana.si)

Odpadna hrana je vsa hrana, ki se zavrže, čeprav je še užitna. Med odpadki še vedno konča velika količina neporabljene, pretečene ali celo sveže hrane. Zavržena hrana je v sodobnem svetu eden večjih globalnih izzivov, ki ima pomemben vpliv tako z vidika okolja in financ kot z vidika etike.

Ključne besede: Odpadna hrana, zmanjševanje zavržene hrane, izgube hrane, gospodinjstvo

Več o razlogih zakaj največ odpadne hrane nastane v gospodinjstvih, katerih skupin živil se zavrže največ, kaj lahko sami naredimo, da bo odpadne hrane manj pa v celotnem prispevku.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Kmetijstvo in okolje , Izobraževanje

Vabilo na usposabljanje KOPOP, KGZ LJ

28. 01. 2025 ob 09:00 - 15. 04. 2025 do 12:30

splet, v živo

V letih 2023 ali 2024 ste se odločili za izvajanje ene ali več intervencij KOPOP (kmetijskookoljska- podnebna plačila) ali lokalne pasme in sorte (LOPS), zato morate v obdobju obveznosti izvajanja teh intervencij, torej v petih letih, opraviti skupno 15 šolskih ur usposabljanj, od tega 9 ur v prvih treh letih trajanja obveznosti. Če ste vstopili v KOPOP/LOPS leta 2023, morate 9 ur usposabljanj opraviti do konca leta 2025.