Nasveti za setev in pridelavo fižola

Nasveti za setev in pridelavo fižola

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo  | 
foto: Igor Škerbot

foto: Igor Škerbot

Običajno ob koncu aprila in v začetku maja pride na vrsto setev toplotno zahtevnejših stročnic. Mednje v našem okolju vsekakor prištevamo fižol. Za uspešno pridelavo visokega in nizkega fižola pridelovalci običajno najdejo prostor zanj na prostem, redkeje  v rastlinjakih. Da bomo to zanimivo stročnico uspešno pridelovali je potrebno veliko znanj in  izkušenj. V prispevku  lahko najdete uporabne nasvete ob setvi fižolovih zrn ob in pred setvijo le teh.

Ključne besede: Fižol, nizek fižol, visok fižol, setev, pridelava

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V kmetijskih nasvetih na VTV je v začetku maja 2022, svetoval specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot Igor Škerbot o tem kako, kam v vrtu in kdaj sejati fižol, ali pridelovati nizkega ali visokega, katero sorto izbrati i ter še veliko uporabnega  o fižolu.

 

Oglejte si video posnetek:

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.