Nevarnost pozebe v vrtnarstvu - ukrepi

Nevarnost pozebe v vrtnarstvu - ukrepi

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo  | 
foto: Iris Škerbot

foto: Iris Škerbot

Voda v rastlinskem tkivu pri nizkih temperaturah pod 0 stopinj Celzija zamrzne, oziroma se spremeni v kristale, kateri poškodujejo celične stene. Pri ponovnem dvigu temperature rastlina porjavi in propade.

O ukrepih pred in takoj po pozebi v pridelavi zelenjave, si lahko preberete v PRISPEVKU specialistk za področje vrtnarstva s KGZS-Zavoda Novo mesto in KGZS-Zavoda Ljubljana.

 

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.