Orehova muha - julij 2020

Orehova muha - julij 2020

Kmetijstvo, Sadjarstvo, Varstvo rastlin, Ekološko kmetijstvo  | 
Foto: Iris Škerbot

Foto: Iris Škerbot

Orehova muha (Rhagoletis completa Cresson) je predstavnik družine sadnih muh (Tephritidae, Diptera), kamor spadajo sadjarjem nekoliko bolj znane škodljive vrste, kot sta npr. češnjeva muha (Rhagoletis cerasi) in breskova muha (Ceratitis capitata). V Evropi napada plodove navadnega oreha (Juglans regia), v Ameriki pa črni oreh (Juglans nigra), kalifornijski oreh (Juglans californica) in še nekatere druge severnoameriške vrste oreha.

 

 

Ključne besede: orehova muha, zatiranje

 

 

 

 

 

Več o orehovi muhi lahko preberete TUKAJ.

Aktualna napoved za zatiranje orehove muhe na območju Celjske in Koroške regije je dostopna na povezavi: http://agromet.mkgp.gov.si/PP/Notices/Details?NoticeID=12104.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.