Oskrba plodov v zgodnjem poletju

Oskrba plodov v zgodnjem poletju

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo  | 
Paradižnik, Foto Igor Škerbot  2022

Paradižnik, Foto Igor Škerbot 2022

V prispevku  lahko najdete uporabne nasvete o zgodnje poletni oskrbi paradižnika, bučk in kumar, posajenih  na gredah vrtov in /ali v večjem loncu oz koritu  na balkonski terasi. Da boste pridelali še več okusnih plodov in optimalno izkoristili omejen prostor v vrtu ali terasi, vam ponujamo uporabne nasvete o odstranjevanju zalistnikov pri paradižniku, nudenju opore kumaram, gnojenju in oskrbi rastlin za čim več svežih plodov.

Ključne besede: Plodovke, paradižnik, bučke, kumare, oskrba plodov, zalistnik, opora, namakanje

 

 

 

 

Specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot pri KGZS - Zavodu CE je v kmetijskih nasvetih na VTV v svojih nasvetih  svetoval o oskrbi plodovk v vrtu in posodah ter poudarjal ustrezno namakanje, gnojenje in nudenje opore ter je spregovoril o odstranjevanju zalistnikov na rastlini paradižnika posajeni v loncu.

Prispevek smo kot nadaljevanje prikaza sajenja posneli v manjšem samooskrbnem vrtu, kjer je cilj pridelati še več sveže zelenjave za lastno porabo.

Oglejte si video posnetek: 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Perutnarstvo , Dopolnilne dejavnosti , Trženje in promocija

Vabilo na strokovno srečanje v perutninarstvu

12. 10. 2022 ob 08:30

Območje KGZS Zavoda Ptuj

Vabimo vas na strokovno srečanje s področja zootehnika - perutninarstvo, ki je organizirano v okviru podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja PRP Slovenije 2014-2022.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri