Pogojenost - kaj je to?

Pogojenost - kaj je to?

Kmetijstvo  | 
Foto: Lidija Diklič, dosevek z mešanico več vrst rastlin

Foto: Lidija Diklič, dosevek z mešanico več vrst rastlin

Vlada Republike Slovenije je konec septembra potrdila Strateški načrt  skupne kmetijske politike 2023-2027, ki je že bil poslan v potrditev Evropski komisiji.  Načrt se prične izvajati s 1.1.2023. Do sedaj so morali vsi, ki so prejemali plačila ukrepov skupne kmetijske politike, spoštovati in izvajati zahteve navzkrižne skladnosti. Po novem se te zahteve imenujejo »okrepljena pogojenost« .  To so obvezna pravila oz. standardi, ki jih bodo morali izpolnjevati vsi upravičenci do plačil skupne kmetijske politike, če bodo želeli prejeti neposredna plačila in ostala plačila vezana na površine ali živali.

Ključne besede: Okrepljena pogojenost, zelena komponenta, navzkrižna skladnost, strateški načrt skupne kmetijske politike 2023-2027

 

 

 

 

 

 

 

 

Podrobnosti si preberite v priloženem članku.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

08. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri