Pravilna priprava kislega zelja in kisle repe

Pravilna priprava kislega zelja in kisle repe

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
foto: Igor Škerbot

foto: Igor Škerbot

Kislo zelje in kisla repa sta za človeka vir nepogrešljivih snovi, še posebej v času, ko potrebujemo veliko vitaminov in mineralov za krepitev imunskega sistema. Dobro je, da za pripravo kakovostnega kislega zelja in repe upoštevate vse napotke od pridelave do procesov predelave.   

Ključne besede: Kislo zelje, kisla repa, zelje, repa, kisanje, ribanje, soljenje, tlačenje

 

 

 

 

 

V kmetijskih nasvetih svetovalca specialista Igorja Škerbota na VTV lahko prisluhnete nasvetom o tem, kako pravilno pripraviti kakovostno kislo zelje in repo. Poudarki so na izboru surovin, ribanju, soljenju in oskrbi kisane mase od začetkov kisanja in po tem, ko se zelje in repa skisata.

Več in podrobneje si oglejte na posnetku.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja , Poljedelstvo

Vabilo na demonstracijski projekt - poljedelstvo

04. 07. 2024 ob 09:00

Turistična kmetija Pri Martinovh-Krh...

Vabimo vas na brezplačno strokovno predavanje in ogled dobre prakse s področja POLJEDELSTVA – KOMBINIRANE SETVE RAZLIČNIH VRST RASTLIN IN NOVI TIPI PRIDELAVE SILAŽ KOT KRMNE BAZE ZA PREŽVEKOVALCE,  ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, pod ukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.