Pravilna priprava kislega zelja in kisle repe

Pravilna priprava kislega zelja in kisle repe

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
foto: Igor Škerbot

foto: Igor Škerbot

Kislo zelje in kisla repa sta za človeka vir nepogrešljivih snovi, še posebej v času, ko potrebujemo veliko vitaminov in mineralov za krepitev imunskega sistema. Dobro je, da za pripravo kakovostnega kislega zelja in repe upoštevate vse napotke od pridelave do procesov predelave.   

Ključne besede: Kislo zelje, kisla repa, zelje, repa, kisanje, ribanje, soljenje, tlačenje

 

 

 

 

 

V kmetijskih nasvetih svetovalca specialista Igorja Škerbota na VTV lahko prisluhnete nasvetom o tem, kako pravilno pripraviti kakovostno kislo zelje in repo. Poudarki so na izboru surovin, ribanju, soljenju in oskrbi kisane mase od začetkov kisanja in po tem, ko se zelje in repa skisata.

Več in podrobneje si oglejte na posnetku.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Ekološko kmetijstvo

Spletno predavanje, predstavitev dobre ekološke prakse iz Slovaške

06. 12. 2023 ob 11:00

Splet

Inštitut za ekološko kmetijstvo pri Fakulteti za kmetijstvo in biosistemske vede (FKBV) v okviru "Aktivnosti za pospeševanje razvoja ekološkega kmetovanja v letu 2023"

vabimo na

 Webinarje – spletna predavanja strokovnjakov / raziskovalcev iz tujine           

 s prevodi v slovenski jezik in razpravo – ob sredah s pričetkom ob 11. uri

 

EKOLOŠKO POLJEDELSTVO- IZKUŠNJE IZ SLOVAŠKE