Pridelava zelenjave v zaprtih in visokih gredah

Pridelava zelenjave v zaprtih in visokih gredah

Kmetijstvo, Poljedelstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
Primer enojne zaprte grede, Foto IGŠ 2024

Primer enojne zaprte grede, Foto IGŠ 2024

Preprost pripomoček za pridelavo različnih vrst zaprtih gredah ali v visokih gredah je vedno pogosteje srečati med pridelovalci zelenjave. O pomenu, možnostih in zahtevah za pridelavo zelenjave tako izven obdobja vegetacije, kot tudi v času le te, je moč veliko brati in slišati. Zato prispevek ponudi obilo strokovnih informacij za uporabo obeh vrst grede.

Ključne besede: Zaprta greda, enojna greda, dvojna greda, topla reda, visoka greda, zelenjava, pridelava

 

 

 

V kmetijskih nasvetih na VTV je specialist za poljedelstvo in vrtnarstvo pri KGZS Zavodu CE,  Igor Škerbot govoril o pridelavi v zaprtih in visokih gredah. Opisal  in pojasnil je, kaj je zaprta in kaj visoka greda, kako jo pripraviti in kje postaviti, katere zelenjadnice lahko v njej obeh gredah gojimo in  kako dolgo v koledarskem letu. Dodal je veliko drobnih in uporabnih nasvetov za gojenje sveže zelenjave  v obeh oblikah grede  za še več pridelane sveže zelenjave in izboljšamo samooskrbo z zelenjavo.

Več najdete v prispevku  tukaj :

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!