Pridelava zgodnjega krompirja in kapusnic

Pridelava zgodnjega krompirja in kapusnic

Kmetijstvo, Poljedelstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
Zgodnja, koničasta sorta zelja, Foto IGŠ

Zgodnja, koničasta sorta zelja, Foto IGŠ

Dobra osnova za zgodnjo pridelavo krompirja je dobro nakaljen gomolj in  tla ogreta nad 10°C. Pri kapusnicah za zgodnjo pridelavo zelja, brokolija, cvetače ali kolerabice, uporabimo kakovostno vzgojeno sadiko s koreninsko grudo. Za uspešno pridelavo krompirja in kapusnic v zgodnjih terminih gojenja je nujno potrebna vlakninasta prekrivka (koprena) ali zasnova posevka v rastlinjaku.

Ključne besede: Zgodnji krompir, kapusnice, zelje, brokoli, cvetača, kolerabica, sadika, nakaljen gomolj, temperatura tal, koprena

V kmetijskih nasvetih na VTV je specialist za poljedelstvo in vrtnarstvo pri KGZS Zavodu CE,  Igor Škerbot govoril o zgodnji pridelavi krompirja in kapusnic kot je zelje, brokoli, cvetača in kolerabica. Opisal  in pojasnil je, da je osnova za zgodnjo pridelavo krompirja dobro nakaljen gomolj in  tla ogreta nad 10°C. Pri kapusnicah za zgodnjo pridelavo uporabimo kakovostno vzgojeno sadiko s koreninsko grudo. V nasvetih je podal veliko uporabnih nasvetov za uspešno pridelavo krompirja in kapusnic ter poudaril uporabo gojenja pod vlakninasto prekrivko (kopreno) ali v rastlinjakih.

Več najdete v prispevku  tukajhttps://youtu.be/zwuFFo80z4U

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!