Pridelovanje rdeče pese

Pridelovanje rdeče pese

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo  | 
foto: Igor Škerbot

foto: Igor Škerbot

Rdečo peso, znano pod imenom jedilna ali solatna pesa, gojimo zaradi odebeljeno in
različno oblikovanega korena. Po obliki korenov ločimo okrogle, podolgovate, vretenaste
in valjaste. Kolikšen del korena se razvije v zemlji ali nad ravnino tal, je odvisno od sortne
lastnosti. Barva korena je lahko od rumenkaste do rjavo rdeče.

Ključne besede: rdeča pesa, vrtnina

Rdeča pesa je vrtnina, ki jo vedno pogosteje pridelujemo na vrtnarskih kmetijah in v domačih vrtovih.

Tehnologija pridelave je TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!