Pridelovanje rdeče pese

Pridelovanje rdeče pese

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo  | 
foto: Igor Škerbot

foto: Igor Škerbot

Rdečo peso, znano pod imenom jedilna ali solatna pesa, gojimo zaradi odebeljeno in
različno oblikovanega korena. Po obliki korenov ločimo okrogle, podolgovate, vretenaste
in valjaste. Kolikšen del korena se razvije v zemlji ali nad ravnino tal, je odvisno od sortne
lastnosti. Barva korena je lahko od rumenkaste do rjavo rdeče.

Ključne besede: rdeča pesa, vrtnina

Rdeča pesa je vrtnina, ki jo vedno pogosteje pridelujemo na vrtnarskih kmetijah in v domačih vrtovih.

Tehnologija pridelave je TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Storitvene dejavnosti

Vabljeni Predstavitev bivanja starejših na kmetiji

24. 06. 2021 ob 10:00

Kmetija Grobelnik, Podvrh 39, Zabukovje...

Bivanje starejših na kmetiji je nova oblika zagotavljanja namestitve starejših oseb v domačem okolju. Gre za način celodnevne ali dnevne namestitve za tiste, ki želijo z različnimi aktivnostmi na podeželju zapolniti jesen življenja. Na drugi strani pa je odlična poslovna priložnost za kmetije, ki lahko z novo dopolnilno dejavnostjo pridobivajo dodatni prihodek. Še posebej je primerna za kmetije, katerih člani imajo veščine in sposobnosti dela s starejšimi, ranljivejšimi in znajo animirati starejše z aktivnostmi iz vsakdanjika na kmetiji.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri