Pridelovanje rdeče pese

Pridelovanje rdeče pese

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo  | 
foto: Igor Škerbot

foto: Igor Škerbot

Rdečo peso, znano pod imenom jedilna ali solatna pesa, gojimo zaradi odebeljeno in
različno oblikovanega korena. Po obliki korenov ločimo okrogle, podolgovate, vretenaste
in valjaste. Kolikšen del korena se razvije v zemlji ali nad ravnino tal, je odvisno od sortne
lastnosti. Barva korena je lahko od rumenkaste do rjavo rdeče.

Ključne besede: rdeča pesa, vrtnina

Rdeča pesa je vrtnina, ki jo vedno pogosteje pridelujemo na vrtnarskih kmetijah in v domačih vrtovih.

Tehnologija pridelave je TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.