Prijava/obnovitev prijave v kontrolo ekološkega kmetovanja za leto 2022

Prijava/obnovitev prijave v kontrolo ekološkega kmetovanja za leto 2022

Kmetijstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
foto: MKGP

foto: MKGP

Vsako leto je potrebno do konca  tekočega leta, točneje do 31.12., obnoviti prijavo za ekološko kmetovanje pri vseh tistih, ki ste že ekološki kmetje oziroma se prijaviti v sistem kontrole ekološkega kmetovanja za vse tiste, ki se želite z novim letom podati na pot preusmeritve v ekološko kmetovanje

 

 

 

 

 

Obvestilo ekološkim pridelovalcem in predelovalcem o prijavi oziroma obnovitvi prijave v kontrolo

   

Obveščamo vas, da boste vsi ekološki pridelovalci oziroma predelovalci zaključene petletne obveznosti za ukrep ekološko kmetovanje (ukrep EK) v letu 2022 predvidoma lahko podaljšati za eno leto. Če ste zaključene petletne obveznosti za eno leto podaljšali že v letu 2021, pa jih boste v letu 2022 predvidoma lahko podaljšali še za eno leto.

Posebej vabimo tudi vse zainteresirane, da v letu 2022 v ukrep EK vstopite na novo, saj na ta način podpirate in promovirate izvajanje ekološkega kmetovanja v Sloveniji, ki mu tudi Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano namenja posebno pozornost.

Vse ekološke pridelovalce oziroma predelovalce, ki želite pridobiti finančno podporo za leto 2022, v okviru Programa razvoja podeželja 2014-2020 (PRP 2014-2020) za ukrep EK, pozivamo k prijavi oziroma obnovi prijave v kontrolo ekološkega kmetovanja najpozneje do 31. decembra 2021 pri eni izmed pooblaščenih organizacij za kontrolo in certificiranje kmetijskih pridelkov ali živil, ki jih najdete na spletni strani Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, kjer najdete tudi več informacij o ekološki pridelavi: https://www.gov.si/teme/ekoloska-pridelava/.

Slovenija podpira ekološko kmetovanje preko ukrepa Ekološko kmetovanje v okviru PRP 2014-2020.

 

 

 

            

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Poljedelstvo

Vabilo na demonstracijski projekt - poljedelstvo

15. 03. 2024 ob 08:00

KGZS Zavod Murska Sobota

Objavljamo vabilo za brezplačno strokovno predavanje in ogled dobre prakse »PREPOZNAVANJE RAZLIČNIH TIPOV TAL, NJIHOVIH ZNAČILNOSTI IN PRILAGAJANJE KMETIJSKIH KULTUR TER RAZLIČNIH TEHNOLOGIJ NA POTREBE POSAMEZNIH KMETIJ«