Priporočila o ravnanju s poplavljeno zelenjavo

Priporočila o ravnanju s poplavljeno zelenjavo

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
Poplavljeno zelenjavo preventivno zavržemo in ne uporabljamo , Foto IGŠ 2023

Poplavljeno zelenjavo preventivno zavržemo in ne uporabljamo , Foto IGŠ 2023

Mnoga kmetijska zemljišča, tudi vrtove in njive z zelenjavo so prizadele poplave, ki so poškodovale in uničile pridelke zelenjadnic. Zato strokovnjaki priporočamo preventivno ravnanje, veliko skrbi za varno rabo in skrb za natančno higieno pri rokovanju s takšnimi posevki. Izdana so tudi Tehnološka navodila za kmetovalce na poplavljenih območjih.

Ključne besede: Poplave, priporočila, zelenjava, varna hrana

 

 

 

Igor Škerbot svetovalec specialist pri KGZS - Zavodu CE je v kmetijskih nasvetih na VTV spregovoril in podal priporočila o ravnanju s poplavljeno zelenjavo ter podal nasvete o možnih rešitvah  Več najdete v prispevku:

.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.