Sajenje česna

Sajenje česna

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
Glavice semenskega česna, foto: Igor Škerbot

Glavice semenskega česna, foto: Igor Škerbot

Z mesecem oktobrom nastopi čas za sajenje jesenski in v poznem oktobru tudi spomladanskih sort česna. Za dobro sezono pridelave česna je ključna izbira ustreznega semenskega materiala in sort česna. Le te je dobro posaditi pravočasno in v dobro pripravljena tla na njivah in v vrtu. Za veliko uspeha je dobro semenski material razstročkati tik pred sajenjem in ga posaditi na primerno globino. Še posebej je priporočljivo, da za setev uporabimo slovenske avtohtone in lokalne sorte.  

Ključne besede: Česen, sorte, sajenje, jesenski česen, tla

 

 

Specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot pri KGZS - Zavodu CE v strokovnem članku in v kmetijskih nasvetih na VTV svetuje o  kdaj, kje, kako in zakaj v jeseni posaditi česen. Pojasni, katere stroke posaditi in zakaj priporoča po sajenju jesenskih sort v pozni jeseni posaditi tudi spomladanske sorte česna.  

Vabimo vas, da si  preberete strokovni članek tukaj 

in pogledate posnetek: 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

08. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri