Sajenje paradižnika v lonce ali korita

Sajenje paradižnika v lonce ali korita

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
Paradižnik v lonce za na balkon ali teraso, foto: Igor Škerbot

Paradižnik v lonce za na balkon ali teraso, foto: Igor Škerbot

Majsko obilno deževje in hladno vreme nas ovira pri sajenju toplotno zahtevnih plodovk, tudi paradižnika. Zato velja izkoristiti čas in poskusiti s sajenjem paradižnika v dobro pripravljen substrat v lonce ali korita za na sončno teraso ali balkon. 

Ključne besede: Plodovke, paradižnik, substrat, dež, voda, hranila, balkon, korito

 

 

 

 

 

 

 

 

Specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot pri KGZS - Zavodu CE v kmetijskih nasvetih na VTV svetuje, kako se lotiti sajenja plodovk v primeru, da nas ovira npr. deževno in prehladno majsko vreme, ki je moteče za sajenje toplotno zahtevnega paradižnika na grede na prostem. V prispevku je  prikazano, kako posaditi  sadike paradižnika v lonce za na svetlo in toplo teraso ali balkon. Govora je tudi o pripravi primernega substrata in gnojenju pred sajenjem ter o dobrem sosedstvu paradižnika z baziliko. Več najdete v prispevku, zato vabljeni k ogledu.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!