Sajenje plodovk v vrt in lonce za še več samooskrbe iz zelenjavnega vrta

Sajenje plodovk v vrt in lonce za še več samooskrbe iz zelenjavnega vrta

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo  | 
Paradižnik, Foto Igor Škerbot  2022

Paradižnik, Foto Igor Škerbot 2022

V prispevku  lahko najdete uporabne nasvete za pridelavo plodovk (paradižnik, bučke, kumare na gredah vrtov in z zasnovo sajenja v lonec za še boljši izkoristek prostora in še več svežih plodov za samooskrbo.

Ključne besede: Plodovke, paradižnik, bučke, kumare, sajenje na gredo v vrtu, sajenje v lonec, pridelava, samooskrba

 

 

 

 

 

 

 

Specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot pri KGZS Zavodu Celje v kmetijskih nasvetih na VTV v svojem prispevku svetuje in deli  nasvete o sajenju plodovk v zelenjavnem vrtu, poudari, da je vredno  izkoristiti čim več  prostora, kako to naredimo pokaže na primeru sajenja paradižnika v lonce, za pridelavo na terasi, balkonu ali ob hiši. Prispevek je posnet v manjšem samooskrbnem vrtu, kjer je cilj na majhnem prostoru pobirati še več sveže zelenjave za lastno porabo.

Oglejte si video posnetek: 

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.