Setev jarih žit

Setev jarih žit

Kmetijstvo, Poljedelstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
Posevek jarega ječmena mesec dni po setvi, Foto IGŠ

Posevek jarega ječmena mesec dni po setvi, Foto IGŠ

Med slovenskimi pridelovalci žit je setev jarih žit v pridelavi krušnih ali krmnih žit še vedno prej bolj izjema, kot neko ustaljeno pravilo ali navada. Jara žita nimajo tako močne in stalne tradicije, kot pridelava ozimnih žit. Na žalost je najpomembnejši razlog za manjši obseg posejanih jarin v negotovih vremenskih razmerah ob koncu zime in v zelo zgodnji pomladi. V ta namen v članku ponujamo osnovne informacije pred morebitno letošnjo setvijo vseh vrst jarih žit s katero nikar ne odlašajte v pozno pomlad.

Ključne besede: Jara žita, jari ječmen, jara pšenica, setev, tla, gnojenje

 

 

 

 

Posevek jarega ječmena mesec dni po setvi članku najdete vse osnovne in potrebne informacije o setvi jarih žit.

Podrobneje in potrebno najdete v prispevku  tukaj :

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!