Setev ozimnih žit za novo pridelovalno sezono je pred vrati

Setev ozimnih žit za novo pridelovalno sezono je pred vrati

Kmetijstvo, Poljedelstvo  | 
foto: Igor Škerbot

foto: Igor Škerbot

V začetku jeseni nastopi ključen čas, ko je potrebno za dober temelj v pridelavi žit pričeti priprave na setev ozimnih žit in pravočasno zbirati uporabne informacije o sortah in pričeti z opravili za pravočasno, kakovostno in dobro setev. Prav dobro se izkaže star slovenski pregovor, ki pravi, da kakor boš sejal, tako boš žel. Zato vam v strokovnem nasvetu podajamo vse potrebne informacije o setvi ozimnih žit.

Ključne besede: Setev, ozimna žita, priprava tal, sortni izbor

 

 

 

Brez kakovostno izvedene setve ni uspešne pridelave žit, zato pravočasno in dobro pripravite njivske površine, da boste lahko  sejali žita v optimalnih rokih med 5. in 25. oktobrom, odvisno od vrste žit in kraja setve. 

Članek najdete tukaj.

Če vas zanimajo letošnje izkušnje s pridelavo pšenice in ječmena, vam prilagamo rezultate preskusa z žiti sezone 2021/2022 na kmetiji Tonija Grobelnika iz Galicije pri Žalcu.

Rezultati preskusa - ozimna pšenica 2021/2022 so tukaj. 

Rezultati preskusa - ozimna ječmen 2021/2022 tukaj.      

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja

Vabilo na demonstracijski projekt - živinoreja, govedoreja

08. 12. 2022 ob 08:00

KGZ Novo mesto

Vabimo vas na izvedbo demonstracijskega projekta v živinoreji Ocena kakovosti krme in izračunavanje krmnega obroka za govedo in prehrana krav molznic, organizirano v okviru Programa razvoja podeželja in podukrepa Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.

Piškotki

Spletno mesto za namen izboljšave delovanja uporablja piškotke.
Z uporabo strani soglašate z uporabo piškotkov.

Odpri/zapri