Sezona ekološkega šparglja je pred nami
Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo |
Poganjki zelenega ekološkega šparglja, Foto IGŠ 2025
Svež, lokalno pridelan ekološki špargelj je kulinarična popestritev in dopolnitev spomladanskih jedilnikov. Tudi med Slovenci se je uveljavil tako v pridelavi kot med potrošniki. Ob koncu aprila in v maju nastopi sezona pobiranja, najboljši je svež in pripravljen v raznolikih spomladanskih jedeh. Beljen ali beluš ter še bolje zelen, je na voljo tudi pri ekoloških in drugih slovenskih pridelovalcih.
Ključne besede: Špargelj, beluš, zelen špargelj, ekološki, kulinarika
V kmetijskih nasvetih na VTV je specialist za poljedelstvo in vrtnarstvo pri KGZS Zavodu CE, Igor Škerbot govoril o pridelavi, pobiranju in uživanju šparglja, razložil je razliko med belušem in zelenim špragljem, poudaril lokalno oskrbo z njim pri ekoloških in drugih pridelovalcih ter v času pomladi o rednem in priporočljivem uživanju svežega šparglja, da z njim poskrbimo za zdravje človeka in krepitev organizma, ko uživamo ekološko pridelane šparglje, saj je ob koncu aprila in v maju čas in sezona za špargelj!
Več najdete v prispevku tukaj :