Sporočanje višje sile zaradi suše v letu 2022

Sporočanje višje sile zaradi suše v letu 2022

Kmetijstvo, Živinoreja, Travništvo in pašništvo, Poljedelstvo, Zelenjadarstvo, Sadjarstvo, Varstvo rastlin, Ekološko kmetijstvo, Ekonomika in PRP, Dopolnilne dejavnosti  | 
foto: Tatjana Pevec

foto: Tatjana Pevec

Kmetijska gospodarstva, ki zaradi posledic suše v letu 2022 ne morejo izpolniti zahtev ali obveznosti za ukrepe kmetijske politike, ki so jih prijavila na zbirni vlogi za leto 2022 oziroma v vlogi na javni razpis, morajo sporočiti višjo silo. V navodilih v prilogi  je obrazloženo, kdaj in kako uveljavljati primer višje sile zaradi suše.

 

Ključne besede: višja sila, zahteve, ukrepi kmetijske politike, suša

 

 

 

 

Kako lahko uveljaljate višjo silo, če zaradi suše ne morete izpolnjevati zahtev ali obveznosti za ukrepe, ki jih je prijavil v zbirni vlogi za leto 2022 ali v vlogi na katerega od javnih razpisov. Podrobna navodila so tukaj.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.