Spravilo česna

Spravilo česna

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
foto: Igor Škerbot

foto: Igor Škerbot

Konec junija nastopi čas za spravilo ozimnega česna, ki ga sadimo pozno jeseni in v začetku poletja spravljamo s polj. Vplivu specifičnih rastnih razmer v letošnjem letu na posevek česna je bil precej stresen, zato je potrebno veliko skrbi, da česen iz polj spravimo pravočasno in tako zagotovimo največjo možno kakovostnih strokov v glavicah česna.

Ključne besede: česen, zrelost, spravilo, vreme

 

 

 

 

 

 

Specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot pri KGZS - Zavodu CE je v kmetijskih nasvetih na VTV svetoval kdaj in kako pospraviti česen za maksimalno kakovost spravljenih glavic, še posebej v letini, ki ni najbolj ugodna za pridelavo česna zaradi preveč padavin in mokrih tal v času spravila.  Več najdete v prispevku, zato vabljeni k ogledu.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.