Toča, vročina in suša v pridelavi zelenjave. Kako ukrepati?

Toča, vročina in suša v pridelavi zelenjave. Kako ukrepati?

Zelenjadarstvo  | 
Sončeve opekline na plodu paprike, Foto Igor Škerbot  2022

Sončeve opekline na plodu paprike, Foto Igor Škerbot 2022

V prispevku  lahko najdete uporabne nasvete o tem, kako odpravljati  težave v zelenjadarstvu zaradi ekstremnih vremenskih dogodkov, kot sta suša in vročina ter toča. Razjasni razlike med pojmi »vročina in suša« ter poda uporabne ideje in usmeri pridelovalce zelenjave v uporabo sredstev za krepitev rastlin in zmanjševanja stresa nastalega zaradi vročine, sončeve pripeke, suše in/ali  toče.

Ključne besede: Vročina, suša, toča, zelenjava, krepitev rastlin, aminokislinski pripravki

 

 

 

Specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot pri KGZS Zavodu Celje v tokratnih kmetijskih nasvetih na VTV v prispevku deli  nasvete o tem pridelavi zelenjave v primeru pojava ekstremnih vremenskih pojavov – vročine, suše ali toče.

Hkrati spregovori tudi o nekaterih prilagoditvah v pridelavi zelenjadnic ter o nepogrešljivih pripomočkih za odpravo posledic suše, vročine in /ali toče.

Več najdete v posnetku:  Toča, vročina in suša v pridelavi zelenjave. Kako ukrepati? - YouTube

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.