Uporabni nasveti o gnojenju rastlin

Uporabni nasveti o gnojenju rastlin

Kmetijstvo, Poljedelstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
Foto: Igor Škerbot, začasno odložen hlevski gnoj na njivi

Foto: Igor Škerbot, začasno odložen hlevski gnoj na njivi

Zima je sicer letni čas, ko je gnojenje z organskimi in mineralnimi gnojili v skladu s prepovedmi  nitratne direktive omejeno in celo prepovedano, a je zato zimski čas pametno izkoristiti za pripravo gnojilnih načrtov in nabavo specialnih mineralnih gnojil ter za načrtovanje gnojenja pred začetkom nove rastne dobe.

Ključne besede: Gnojenje, gnojilo, hranilo, nitratna direktiva, organska gnojila, mineralna gnojila

 

 

 

 

 

Specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot pri KGZS - Zavodu CE v januarskih  kmetijskih nasvetih na VTV svetuje o izbiri gnojil, o tem kdaj izvajati gnojenje ter kako  gnojiti kmetijske rastline glede na raznolike potrebe rastlin. V nasvetih poudari, da je zima sicer čas, ko je gnojenje z organskimi in mineralnimi gnojili v skladu s časovnimi in splošnimi prepovedmi po Nitratni direktivi omejeno in prepovedano, a je zato zimski čas pametno izkoristiti za pripravo gnojilnih načrtov in nabavo specialnih mineralnih gnojil ter za načrtovanje gnojenja pred začetkom rastne dobe.

Več najdete v prispevku.

https://youtu.be/LpXlIeUS-Yg

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Poljedelstvo

Vabilo na demonstracijski projekt - poljedelstvo

15. 03. 2024 ob 08:00

KGZS Zavod Murska Sobota

Objavljamo vabilo za brezplačno strokovno predavanje in ogled dobre prakse »PREPOZNAVANJE RAZLIČNIH TIPOV TAL, NJIHOVIH ZNAČILNOSTI IN PRILAGAJANJE KMETIJSKIH KULTUR TER RAZLIČNIH TEHNOLOGIJ NA POTREBE POSAMEZNIH KMETIJ«