Uspešna pridelava solatnic

Uspešna pridelava solatnic

Kmetijstvo, Poljedelstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
Poletje je čas za glavnato solato, Foto IGŠ 2024

Poletje je čas za glavnato solato, Foto IGŠ 2024

 Za uspešno pridelavo solatnic je čas preko celega leta, a glavnino solatnic pridelamo v obdobju vegetacije, bodisi na prostem ali v rastlinjakih. Poseben izziv za pridelavo solate in drugih solatnic  je vroče in suho poletje. Uspeh bo, če bomo izbirali primerne vrste in znotraj vrst tudi sorte solatnic glede na letni čas, jih pridelovali z mnogimi tehnološkimi pripomočki, kot je krepitev rasti, namakanje in varstvo pred škodljivimi organizmi.

Ključne besede: solatnice, solata, endivija, radič, poletje, stres, pridelava, gnojenje, seme, sadike

 

 

 

 

V kmetijskih nasvetih na VTV je specialist za poljedelstvo in vrtnarstvo pri KGZS Zavodu CE,  Igor Škerbot svetoval o pogojih in načinih za uspešno pridelavo solatnic. Poletje je za pridelavo glavnate solate, radiča, endivije,… poseben izziv. V nasvetih najdete uporabne informacije  o tem, kako pridelati kakovostne solatnice v vseh letnih časih, tudi poleti, ko je vroče, katere pridelovalne pripomočke uporabiti in kaj vse je dobro upoštevati v tehnologiji  pridelave solatnic za potrebe ljubiteljske in profesionalne pridelave.

Več najdete v prispevku tukaj :

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Govedoreja , Poljedelstvo

Vabilo na demonstracijski projekt - poljedelstvo

04. 07. 2024 ob 09:00

Turistična kmetija Pri Martinovh-Krh...

Vabimo vas na brezplačno strokovno predavanje in ogled dobre prakse s področja POLJEDELSTVA – KOMBINIRANE SETVE RAZLIČNIH VRST RASTLIN IN NOVI TIPI PRIDELAVE SILAŽ KOT KRMNE BAZE ZA PREŽVEKOVALCE,  ki je organizirano v okviru Programa razvoja podeželja, pod ukrep Podpora za demonstracijske aktivnosti in ukrepe informiranja.