Zgodnje poletna zelenjava

Zgodnje poletna zelenjava

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
Solatnim kumaram manjka le še toplo vreme, da se ovijejo na mrežo (foto: Igor Škerbot)

Solatnim kumaram manjka le še toplo vreme, da se ovijejo na mrežo (foto: Igor Škerbot)

Posebne vremenske razmere, hladen in moker maj so zelenjadnicam v vrtu povzročale oviro v rasti in razvoju, kljub zgodnjemu poletju. O oskrbi in pomembnih vrtnarjevih opravilih za posevke zelenjave ter nekaj o nadaljnji oskrbi paradižnika v loncih na terasi, najdete v priloženih kmetijskih nasvetih za zgodnji junij.

Ključne besede: zelenjava, vrt, zgodnji krompir, kumare, paradižnik, balkon, korito, dobri sosedi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot pri KGZS - Zavodu CE je v kmetijskih nasvetih na VTV svetoval o pridelavi zgodnje poletne zelenjave v letos zelo posebnih, bolj namočenih pridelovalnih razmerah. Ob koncu nasveta poda nekaj praktičnih nasvetov za oskrbo paradižnika posajenega v lonce. Več najdete v prispevku, zato vabljeni k ogledu.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trženje in promocija

Podeželje v mestu Ljubljana 11. maj

11. 05. 2024 ob 08:00

Pogačarjev trg, Ljubljana

V Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije dogodke Podeželje v mestu že od leta 2005 pripravljamo z željo, da se gospodarji kmetij predstavijo prebivalcem in obiskovalcem Ljubljane. Sporočilnost ponudbe s kmetij, njen odnos do okolja in tradicije ter njena kulturna in družinska identiteta je to, kar zanima in ceni sodoben potrošnik. Vabimo k sodelovanju!