Zgodnje poletna zelenjava

Zgodnje poletna zelenjava

Kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetijstvo  | 
Solatnim kumaram manjka le še toplo vreme, da se ovijejo na mrežo (foto: Igor Škerbot)

Solatnim kumaram manjka le še toplo vreme, da se ovijejo na mrežo (foto: Igor Škerbot)

Posebne vremenske razmere, hladen in moker maj so zelenjadnicam v vrtu povzročale oviro v rasti in razvoju, kljub zgodnjemu poletju. O oskrbi in pomembnih vrtnarjevih opravilih za posevke zelenjave ter nekaj o nadaljnji oskrbi paradižnika v loncih na terasi, najdete v priloženih kmetijskih nasvetih za zgodnji junij.

Ključne besede: zelenjava, vrt, zgodnji krompir, kumare, paradižnik, balkon, korito, dobri sosedi

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Specialist za zelenjadarstvo Igor Škerbot pri KGZS - Zavodu CE je v kmetijskih nasvetih na VTV svetoval o pridelavi zgodnje poletne zelenjave v letos zelo posebnih, bolj namočenih pridelovalnih razmerah. Ob koncu nasveta poda nekaj praktičnih nasvetov za oskrbo paradižnika posajenega v lonce. Več najdete v prispevku, zato vabljeni k ogledu.

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.